Skip to main content

1. Verlaagd de bloeddruk en verminderd stress

Studies hebben aangetoond dat bij fysieke activiteit buiten, je bloeddruk en hartslag verlagen. Het resultaat hiervan is dat sporten in de buitenlucht ook stress verlagend werkt waardoor je maximaal kan presteren. Je resultaten bij sporten in open lucht zullen dus opmerkelijk beter zijn dan wanneer je dezelfde oefeningen binnen zou doen. Leuk voordeel, toch?
Ga naar buiten, verleg je grenzen en breek je persoonlijke records.

Het is bewezen dat buiten sporten stress verlaagt.

2. Helpt bij slaapproblemen

Wanneer je buiten sport krijg je frisse lucht binnen wat helpt om slaapproblemen tegen te gaan. Regelmatig buiten sporten zal je helpen sneller in slaap te vallen en het zal de kwaliteit van je slaap drastisch verbeteren waardoor je fit en uitgerust wakker wordt en heel de dag door veel meer energie zal hebben! Je kan je hierdoor ook gemakkelijker houden aan je gezonde levensstijl en zal minder snel naar zoete en ongezonde snacks grijpen. Een extra win-win situatie dus.

Regelmatig bewegen in de frisse buitenlucht verbetert de kwaliteit van je slaap.

3. Extra zonlicht

Wanneer je buiten sport kan je ook genieten van de vele voordelen van zonlicht. Frisse buitenlucht en natuurlijk licht werken stimulerend en geven je lichaam en geest meer energie. Zonneschijn zorgt voor voldoende vitamine D, wat zeer belangrijk is voor ons lichaam. Bovendien zorgt het ook voor een betere opwekking van energie in de spieren en meer zuurstof voor ons lichaam.
Probeer het maar, een outdoor training geeft je een extra voost en een gelukzalig gevoel!

Er is geen betere manier van trainen dan buiten, onder de zon.

4. Boost je immuunsysteem

Het is misschien even wennen en aanpassen om meer buiten te sporten in verschillende weersomstandigheden, maar je zal er op heel korte termijn wel de vruchten van plukken.
Minder stress, meer zonlicht en een betere slaapkwaliteit boosten je immuunsysteem. Hierdoor zal je minder snel ziek worden en minder lichamelijke klachten ondervinden.

Buiten sporten, gezond eten, 8 grote glazen water per dag en een optimale slapen versterken je immuunsysteem.

5. Boost je metabolisme

Buiten sporten wanneer het kouder is mag dan wat aanpassen zijn, je lichaam zal iets harder moeten werken om je lichaamstemperatuur op pijl te houden, waardoor je je metabolisme verhoogt. Ideaal wanneer je wat wil afvallen. Je verbrand meer calorieën dus je hebt sneller resultaat. Door de koude op je huid zal ook deze strakker worden. Dubbel resultaat dus!

Hoger metabolisme, hogere calorieverbranding

6. Betere gemoedstoestand

Lichaam en geest zijn beter in evenwicht. Je voelt je beter door de frisse buitenlucht, want er is meer zuurstof. Sporten met wat extra zonlicht maakt je humeur er enkel beter op. Er komt veel meer gelukshormoon vrij dus je profiteert dubbel van de voordelen.
Waar wacht je eigenlijk op? Probeer het, en ervaar zelf wat buiten sporten met ou doet.

Bij Healthy You focussen we op sporten in open lucht. Bij jou thuis in de tuin, in een park, of bij ons outdoor (semi). Wij zien en kennen de voordelen en helpen jou om fitter en slanker te worden met alle extra voordelen van sporten in de frisse buitenlucht.

Contacteer ons voor meer info en maak deel uit van een topteam!

Contacteer ons